Werkvoorbereider – Calculator (in opleiding)

Als Werkvoorbereider – Calculator (in opleiding) ben je de spil tussen het bedrijfsbureau en de projectleiders. Door jouw nauwgezette calculatie, voorbereiding en overdracht verloopt de uitvoering van projecten als vanzelfsprekend soepel. De diversiteit aan projecten, vaak met duurzame en innovatieve elementen, vind je een uitdaging. Je doorziet de toegevoegde waarde van vernieuwende ontwikkelingen, zowel binnen als buiten de branche.

Je zorgt ervoor dat je met jouw inzet een belangrijke bijdrage levert aan het succes van het bedrijf. Jouw klantgerichte houding, betrouwbaarheid, planningsvaardigheden en drang naar digitaliseren komen volledig tot zijn recht. Met je vaktechnische kennis ben je in staat om een project te calculeren en uitvoering gereed te maken en ondersteun je de projectleiders tijdens de realisatie. Je werkt nauw samen met je collega’s van het bedrijfsbureau.

Herken jij je hierin? Dan zijn wij per direct op zoek naar jou als:
Werkvoorbereider – calculator voor 32 – 40 uur per week bij Hoek – standplaats Voorhout (ZH)/ Ursem

Functie vereisten
Jij bent/hebt:

 • afgestudeerd aan een relevante HBO opleiding of beschikt aantoonbaar over een
  vergelijkbaar denk- en werkniveau
 • minimaal 1-5 jaar relevante werkervaring (beschik je nog niet over opleiding of werkervaring, neem dan toch contact met ons op)
 • een autonome ondernemende werkhouding: je ziet zelf werk liggen, gaat zelf op
  onderzoek uit om tot oplossingen te komen
 • commercieel gedreven: je bent positief en een doorzetter, denkt in mogelijkheden en oplossingen
 • analytisch sterk: je kan vanuit verschillende invalshoeken een probleem analyseren
  en aanpakken
 • communicatief sterk: zowel in woord als geschrift
 • flexibele inzet: handen uit de mouwen, geen 9-tot-5 mentaliteit
 • in bezit van rijbewijs B
 • IT vaardig

Benieuwd hoe je werkweek er uit zou kunnen zien?
Op maandag start je lekker vroeg, je hebt zin in de week er staan mooie projecten die moeten worden voorbereidt. Je heb deze projecten een tijd geleden succesvol gecalculeerd. Elke morgen start je de dag met een goede kop koffie of thee en neem je deel aan de dagstart van het bedrijfsbureau. Maandagmiddag heb je een overdracht met de projectleider ingepland voor de renovatie van een natuurspeeltuin.

Dinsdag staat in het teken van de werkvoorbereiding en het opstellen van het uitvoeringsdossier voor de aanleg van een groenzone bij een nieuwbouwwijk. Tussendoor regel je een aantal offertes en bestellingen bij leveranciers en vergeet je niet om even koffie of thee te halen voor collega’s en jezelf. Ook komen er zo af en toe projectleiders langs met vragen over projecten die in uitvoering zijn en jij hebt voorbereid.

Op woensdagmiddag ga je eerder van kantoor weg om nog even langs het project te rijden wat maandag is opgestart. De voorman had nog een paar vragen aan je. Je rijdt daarna door voor het uitvoeren van een inventarisatie op locatie als input voor de calculatie.

Donderdagochtend neem je deel aan een tendersessie waarbij je expertise en input wordt gevraagd voor het een plan van aanpak en de kostenraming. Donderdagmiddag staat in het teken van werken aan het verbeteren van interne processen, standaarddocumenten en digitalisering.

Vrijdag is een vaste dag waarop je altijd alle administratieve werkzaamheden, werkvoorbereiding en toezeggingen uit het plan van aanpak voor twee grote onderhoudsprojecten bij een woningbouwcoöperatie en een gemeente, uitvoert. Gedurende de week spar je een paar keer met het hoofd bedrijfsbureau over de voortgang en je werkzaamheden. Verder ben je al weer druk in de weer met de planning en deadlines voor de volgende weken. De week is zo voorbij en met het weekend voor de deur, kijk je terug op een leuke en afwisselende week vol uitdagingen en voldoening.

Verder bieden we jou:

 • een jaarcontract (doel een overeenkomst voor onbepaalde tijd)
 • een maandsalaris passend bij jouw achtergrond en werkervaring
 • ruimte voor zelfontplooiing: deelname aan diverse cursussen en workshops
 • een smartphone
 • doorgroeimogelijkheden voor de toekomst

Solliciteer nu!

Zie jij jezelf als Werkvoorbereider – Calculator? Stuur dan jouw motivatiebrief en CV voor naar personeelszaken@hoekhoveniers.nl. Voor nadere informatie kun je naar dit adres mailen of bellen met 0252 210256 en vragen naar Jan-Pieter Kalisvaart (Hoofd bedrijfsbureau). Acquisitie op basis van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.


Kom jij het maken bij Hoek?